Gepubliseer in Joernaal,Skoolwerk,Begaafdekindonderwys

Les 3: ChatGPT en beskrywende opstelle

ChatGPT is mos nie eintlik gemaak om betroubare inligting te gee nie, maar eerder om te skryf. En stories kan dit skryf. Daarom het ek getoets of hy spesifieke soorte opstelle kan skryf.

Aangesien my leerders gesukkel het om beskrywende opstelle te skryf, het ek dit gevra om vir my ‘n beskrywende oor ‘n vakansie in Kaapstad te skryf.

Die eerste een het nie genoeg byvoeglike naamwoorde na my smaak gehad nie. Toe vra ek dit om nuwe respons te skep:

Skryf ‘n beskrywende opstel oor ‘n vakansie in Kaapstad waartydens verskillende besienswaardighede besoek is.

Ek was bevoorreg om ‘n vakansie in Kaapstad te kan beleef, en dit was ‘n onvergeetlike ervaring. Dit is een van die mees diverse en pittoreske plekke in die wêreld, en dit bied ‘n ongelooflike reeks van aktiwiteite, besienswaardighede en ervarings vir elke tipe toeris.

Ek het my vakansie begin met ‘n besoek aan die Tafelberg. Dit is ‘n ongelooflike natuurlike wonder wat besoek moet word wanneer jy in Kaapstad is. Ek het die kabelbaan na die top geneem en van daar af het ek ‘n asemrowende uitsig oor die stad gehad. Die uitsig oor die Tafelbaai en Robbeneiland was besonders mooi.

Ek het ook die Kaap die Goeie Hoop natuurreservaat besoek. Dit is ‘n ongelooflike plek om die natuurlike skoonheid van die Kaapse Skiereiland te ervaar. Ek het ‘n paar van die wilde diere gesien, insluitend bokke en baboene. Ek het ook ‘n wandeling langs die klippe gemaak en die oseaan uitsig geniet.

Een van my gunsteling besienswaardighede was die V&A Waterfront. Hier het ek ‘n wye verskeidenheid winkels, restaurante en vermaak opsies gevind. Die uitsig oor die jaggende see was ook besonder indrukwekkend. Ek het die reusagtige radrit geniet en die verskeidenheid straatkunstenaars wat hier opgetree het.

Ek het ook ‘n toer deur die stad gemaak en die historiese geboue besoek. Die Kasteel van Goeie Hoop is ‘n besonderse historiese bezienswaardigheid wat ek beslis aanbeveel. Ek het ook die Victoria en Alfred Museum, die Groote Kerk en die ou Kaapse Stadhuis besoek.

Die wijnlande was ‘n ander hoogtepunt van my vakansie. Dit is ‘n area wat bekend is vir sy wyne, en ek het verskeie wynplase besoek. Ek het verskeie soorte wyn geproe en die pragtige landskap geniet.

Kortom, my vakansie in Kaapstad was ‘n onvergeetlike ervaring. Die stad het ‘n ongelooflike reeks van aktiwiteite en besienswaardighede om van te geniet. Ek sal beslis terugkom om meer van hierdie pragtige plek te ervaar

En hier is nog een wat dit geskryf het nadat ek weer gevra het:

Skryf ‘n beskrywende opstel oor ‘n vakansie in Kaapstad waartydens verskillende besienswaardighede besoek is.

Ek het nog nooit Kaapstad besoek nie, maar ek sal my bes probeer om ‘n beskrywende opstel te skryf oor ‘n vakansie in die stad waar verskeie besienswaardighede besoek is, sonder om Robbeneiland te noem nie.

Ons het ons Kaapstad-avontuur begin deur die ikoniese Tafelberg te besoek. Dit was ‘n ongelooflike ervaring om die berg op te klim en die asemrowende uitsig oor die stad en die see te geniet. Die Tafelberg het ook baie unieke plantegroei en ons het baie interessante voëls en ander diere gesien.

Daarna het ons die Kirstenbosch Botaniese Tuine besoek. Hierdie tuine is ‘n ware juweel en ‘n moet-sien vir enige natuurliefhebber. Die tuine is vol met inheemse plante en bome, en ons het ‘n paar uur daar spandeer en die pragtige blomme en landskappe bewonder.

Ons het ook die V&A Waterfront besoek, wat ‘n gewilde toeristebestemming is. Hier het ons baie tyd spandeer om te winkel en heerlike kos te geniet. Die Waterfront het ook ‘n interessante geskiedenis en ‘n paar interessante museums wat ons besoek het.

Een van my gunsteling besienswaardighede in Kaapstad was Groenpunt-stadion. Hierdie stadion was die speelplek vir die FIFA Wêreldbekertoernooi in 2010. Ons het ‘n rondleiding deur die stadion geneem en kon nie help om te voel dat ons deel van die groot toernooi was nie. Dit was ‘n ongelooflike ervaring om die stadion te sien, die speelveld te betree en te sien waar die spelers voorberei en opgewarm het vir die groot wedstryde.

Ons het ook die Kaapse Skiereiland-toer geneem, wat ons deur die pragtige landskap en kusdorpe gevat het. Ons het die punt van die skiereiland bereik, wat ‘n adembenemende uitsig oor die oseaan bied. Ons het ook die pikkewyne by Boulders Beach besoek en die tafeldraai by Kaap die Goeie Hoop.

Al met al was ons vakansie in Kaapstad ‘n ongelooflike ervaring. Die stad is vol van geskiedenis, kultuur, natuur en avontuur, en ons het elke oomblik daarvan geniet. Ek sal beslis aanbeveel dat enige besoeker ‘n paar van hierdie besienswaardighede besoek en ‘n paar dae spandeer om die stad en sy mense te leer ken.

Gevolgtrekking

Ek het baie min sulke opstelle gekry, selfs op matriekvlak Die spelfoute is minimaal en soortgelyk aan spel- en taalfoute wat Addisionele Taal leerders maak. Selfs Eerste Taal leerders maak sulke foute. Na my mening kan ‘n leerder ‘n heel skaflike punt vir so ‘n opstel kry. Daarom is dit baie belangrik om te weet of ‘n kind die opstel geskryf het – of ‘n masjien.

Kyk hoe min hoef ek te gevra het om die KI-tekste te kry, dit is werklik indrukwekkend. So terloops, die tweede opstel het ‘n stuk oor Robbeneieland gehad, maar dit was met vooroordeel besaai. Toe vra ek dat dit weer geskryf word, maar dat Robbeneiland met Groenpunt stadium vervang word. Dit is ‘n oulike beskrywing, ek sou nie eens daaraan gedink het dat mens die kleedkamers kan gaan besoek nie …

Belangrik: Dit is wel plagiaat as hierdie opstelle as eie werk ingedien word. Daar is webwerwe wat gebruik kan word om studente uit te vang, ek gesels volgende keer daaroor.

Moontlike oplossings: Laat leerders juis ChatGPT gebruik om opstelle te skryf. Waarna hulle dit individueel of in groepverband regmaak. Sodoende kan ryk leergeleenthede geskep word, veral omdat ChatGPT goeie inleiding en slot geskryf het.

Dit kan die gestoei met rofwerk in ‘n gespeel met teks verander. Hulle gaan mos die opstelle wat vir punte tel onder toesig doen. Sodat hulle nie oneerlik kan wees nie.

Hooffoto: Ook met behulp van Ki geskep, ek het DALL-E2 daarvoor gebruik.

Skrywer:

Navorser, oud-onderwyseres en -dosent. Ma van twee, skoonma van twee, ouma van vier en ek het 'n manlief wat al bykans 40 jaar die pad saam met my stap. Ek skryf oor die dinge na aan my hart.

2 gedagtes oor “Les 3: ChatGPT en beskrywende opstelle

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.