Gepubliseer in Foto-stories & uitdagings,Joernaal

Dag 5: WRG se 21 dae van dankbaarheid uitdaging

Vir dag 5 verwag die WRG dat ek om my moet rondkyk en skryf oor die goed waaroor ek die meeste dankbaar is.

Sjoe, ek hoop nie hulle bedoel dat ek een ding moet opnoem nie. Want daar is sommer baie.

Ons is op die oomblik by die rivier, kom regmaak en skoonmaak vir volgende week wat seun en sy gesinnetjie en sy skoonma en skoonsuster saam met ons kom kersfees vier. Alhoewel ek my dogter en haar gesinnetjie baie gaan mis, is dit die jaar wat hulle in elk geval nie by ons sou wees nie. Die kinders maak mos beurte met ouers vir kersfeeste. Ek is dus dankbaar dat ek kersfees saam met die skoonfamilie van seun gaan vier.

Ek is dankbaar oor die reën wat buite val, al is ek bekommerd oor die Vaaldam wat al voller word met nog reën wat voorspel word. Ek dink die dam sal weereens goed bestuur word, dit is die afgelope paar jaar telkemale reg bestuur. Dit is heerlik om die reën op die grasdak te hoor, ek gaan sommer lekker slaap.

Ek is dankbaar vir die wag wat die ou deel van die huis vandag vir my skoongemaak het. Ek het geen keuse nie, ek gaan kersfees weer hierdie kant moet slaap. Ons het die afgelope baie kere in die nuwe deel van die huis geslaap omdat vlermuise van die ou deel hou. En ek nie lus is om naweke hulle gemors skoon te maak nie. Nou is dit skoon en ek stem saam met manlief al wou ek eers môre die kant slaap. Dit is groter en heerlik by my kombuis waar alles netjies in die kaste pas.

Ek is dankbaar dat manlief kaste vir die kombuis van die woonstel (nuwe deel van huis) gekoop het. Ons sit dit die naweek vas, dan kan ons gaste hulle kos daardie kant gemaklik in kaste pak. Sal sommer ook skoner voel, sal dit nie?

Ek is dankbaar vir kos en klere, vir die vreugde van kersfees by die Vaalrivier.

Laastens is ek dankbaar vir klein Gideonsbendes wat die geveg vir ons veg. Die massamedia maak my gek. Ek wonder werklik in wie se sak hulle is. Maar, dit sal mens wel mettertyd uitvind.

Skrywer:

Navorser, oud-onderwyseres en -dosent. Ma van twee, skoonma van twee, ouma van vier en ek het 'n manlief wat al bykans 40 jaar die pad saam met my stap. Ek skryf oor die dinge na aan my hart.

18 gedagtes oor “Dag 5: WRG se 21 dae van dankbaarheid uitdaging

     1. Ek hoor jou. Groot lesse geleer die trip. Sal weer kom en dan kuier ons verseker. Ek dink vlg keer sal makliker wees, daarvan is ek oortuig🌻🌻🤗

      Liked by 1 person

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.