Gepubliseer in Joernaal

Superopgewonde! My dogter kom kuier …

Ek staan vanoggend met ‘n verskrilike opgewondenheid in my hart op. Nie omdat ek verjaar nie, maar omdat my dogter vir ‘n paar dae by my kom kuier. Omdat ek verjaar!

Dit is so ‘n groot geskenk van my kinders af. Dat skoonseun regstaan om die seuns drie dae lank skool toe te vat en sport en alles hanteer. Dat dollatjie haar ma kan kom verras.

Dit was veronderstel om een groot verrassing te wees. As ek vanmiddag weer kyk, is sy by my.

Maar toe is daar ‘n misverstand, en moet sy haar kaarte speel om haar mamma se hart te troos.

Iedergeval.

Ek sien besonder baie daarna uit om haar net-nou te sien. Sy behoort hier aan te kom as kleinseun lekker diep in droomland is.

Hierdie verjaarsdag gaan soveel anders wees as my 60ste wat ek en manlief alleen in ons woonstel in Almaty, Kazakhstan, moes vier. Sonder kind of kraai.

Manlief wou vriende oornooi om te kom saamvier. Maar ek maak mos maar moeilik vriende. Dus was daar niemand in Almaty wat ek op my spesiale dag saam met my wou laat kuier nie. Mia was in Ust, en dit was heeltemal te ver van ons af om haar oor te nooi. 1 000 km.

Buitendien, die inperkings was nog erg. En ons mag eintlik nie meer as drie saam gekuier het nie. Sy sou nie kon kom nie.

Vanaand eet ons uit, my gesin en een vriendin en haar man. Ons is al vriende nog voor sy haar man ontmoet het. En dit is lekker dat hulle kom om die aand saam met my te vier.

En nou kan ek die dag saam met my kinders en een kleinkind vier. Die ander drie en skoonseun kan nie saamkom nie, hulle hou die fort dat ouma se hart vol kan wees. Baie dankie, skoonseun. Ek waardeer dit verskriklik baie.

Hooffoto: Meer as 11 jaar gelede geneem op die Strand, die strand van Somerset-Wes. En tot onlangs my gunsteling strand. Nou gaan my gunsteling strand die strand van Stilbaai wees … Of liewer, dit is al klaar. Veral die een by Lappiesbaai restaurant, langs die mond van die Goukou rivier, wat die dorp in oos en wes verdeel. Ons het wes verkies, maar gaan gereeld oor die brug na die sandstrand gaan. Of aan ons kant na Skulpiesbaai, wat ook naby ons huis is …

Skrywer:

Navorser, oud-onderwyseres en -dosent. Ma van twee, skoonma van twee, ouma van vier en ek het 'n manlief wat al bykans 40 jaar die pad saam met my stap. Ek skryf oor die dinge na aan my hart.

16 gedagtes oor “Superopgewonde! My dogter kom kuier …

        1. Dit is so lekker om te hoor dat ek mense hier kan ontmoet en leer ken wat my net die beste toewens, Aletta. Omdat ek mense redelik na aan my het wat my net die slegste toegewens het op my verjaarsdag. Ek het daaroor geskryf. Daarom waardeer ek jou mooi boodskap so baie.

          Like

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.