Gepubliseer in Joernaal,Tegnologie

Toeps skrik wakker

Mense gebruik steeds WhatsApp en Facebook en Instagram op hulle privaat fone. Nie omdat daar nie beter is nie, maar omdat almal dit doen.

Onwetend dat Facebook – wat intussen ewe skelm sy naam na Meta verander het – ‘n baie volledige profiel van hulle saamstel. En waarom sou die man ‘n volledige profiel van elke mens op aarde wou hê?

Internetsekuriteitkenners waarsku, maar hulle waarskuwings val op dowe ore. Maar, nee, daaroor gaan ek nie weer gesels nie. Dit maak my moeg om mense teen gevaar te waarsku.

Buitendien, ek is ‘n voorstaander van volwassene onderrig. Teoretiese kennis is nie genoeg nie. Mens moet kans kry om deur jou foute te leer. As ek die dosent was, het ek inderdaad bly waarsku. Maar ek is nie.

Daarom is dit vanoggend verfrissend verrassend om hierdie kennisgewing op ‘n toep te kry wat mense in staat stel om hulle foto-albums aanlyn te deel.

En kyk net watter kennisgewing laat 23snaps op sy toep.

Soveel toeps het hulle gebruikersbasissse direk met Facebook gedeel. Mense kan kies of hulle ‘n eie wagwoord wil kies, of sommer die gerieflike (sic) roete volg en deur hulle Facebook ingaan, wat Facebook natuurlik toegang tot daardie foto’s ook gee.

Ek kan nie help om dankbaar te wees dat toepontwikkelaars wakker skrik nie. En net daar het ek besluit om hierdie toep tog op my foon af te laai. Want my vriendin deel gereeld foto’s met my, maar ek kyk daarna op die e-pos en nie op die toep nie.

Ek kan 23snaps dus met ‘n geruste hart aanbeveel. Die toep neem die veiligheid van sy gebruikers ernstig op.

Die boodskap wanneer mens wil aansluit, is weereens gerusstellend: Deel jou privaat foto’s sonder om jou data aan adverteerders bloot te stel. Ek hou hiervan.

Ek gaan natuurlik meer wil uitvind, want dit is ‘n groot stap om te neem om oop en bloot op jou toep aan te dui dat Facebook nie welkom is nie om die veiligheid van jou gebruikers te beskerm.

Skrywer:

Navorser, oud-onderwyseres en -dosent. Ma van twee, skoonma van twee, ouma van vier en ek het 'n manlief wat al bykans 40 jaar die pad saam met my stap. Ek skryf oor die dinge na aan my hart.

16 gedagtes oor “Toeps skrik wakker

 1. Ek gebruik wel fb sowel as w/a op my foon. Probeer so goed ek kan die nodige, beste sekuriteitsstellings te gebruik. Dalk is ek ‘agter’, dalk naief. Dis goed om sulke skrywes soos hierdie te lees Christa, baie dankie. Sal bietjie gaan loer na 23snaps.

  Liked by 2 people

  1. Ek was Facebook en WhatsApp se grootste “fan” hoor. Maar nadat Facebook WhatsApp gebruikers geboelie het om hulle ligting met hom te deel en toe sommer sy naam ook verander, het ek pad gegee. Het WhatsApp op ‘n ou foon waarop ek niks anders doen nie. Daar kan FB maar rustig snuffel.

   Liked by 1 person

 2. Het bietjie moeg geraak vir Facebook…so ek is eintlik net op Whatsapp. Maar hierdie lyk nogal indrukwekkend….en as jy dit aanbeveel, des te meer nog.

  Liked by 2 people

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.