Gepubliseer in Joernaal,Resensies

Dit waardeur akteurs en aktrises moet gaan …

Ek het onlangs oor die nuwe TV-reeks op Woensdagaande geskryf.

Afgrond.

Vyf vrouens wat voor afgronde in hulle lewens staan. En keuses moet maak. Keuses wat hulle lewens kan beïnvloed. Ek het ook al geskryf oor sommige akteurs wat hulle rolle so goed speel dat ek nie van hulle hou nie. Lees gerus hier.

Stian Bam slaag in hierdie reeks daarin om sy rol so goed te speel dat ek waarskynlik hierna ook nie van hom gaan hou nie. Ek sukkel om te glo dat mens sulke base/hoofde kry.

Maar nou lees ek vandag in die nuutste Huisgenoot (wat ek terloops nie eintlik wil lees nie omdat dit die ene skinderstories is en op ander se seer teer) dat Margueritte van Eeden (Hannelie in die reeks), wat deur Stian seksueel misbruik word, met mense gepraat het wat deur sulke situasies is om haar vir die rol voor te berei.

Ek kan kantoorromanse verstaan, mens werk so nou met mense saam vir so ‘n groot deel van jou dag, dat dit moontlik is. Op kantoor hou mense hulle mooi kant vir die wêreld voor, bêre hulle die aaklige kant vir die huisgesin, die mense wat hulle net saans en naweke sien. Oefen hulle hulle slegte kante op die mense wat die naaste aan hulle is. Asof hulle klankborde is. Om uit te vind wat nie met ander mense gedoen moet word nie. Dus kan ek romanse verstaan. Die seksuele aantrekking kom van beide kante af.

Seksuele misbruik kan ek nie verstaan nie. Situasies waar die een die ander een misbruik vir uitlewing van eie seksuele idees. Ek wil nie genot skryf nie, want dit, wat in Afgrond uitgebeeld word, kan nie met genot vereenselwig word nie.

In die episode van hierdie week, moes Hannelie na Stian – ek kan sy karakter se naam nou nie dadelik onthou nie – kruip! Terwyl hy op ‘n stoel wag! En mens kon reeds raai wat hy van haar verwag. Ek kan nie vir een oomblik dink dat ek dit sou toelaat om met my te gebeur nie, daarom is dit vir my moeilik om met haar te vereenselwig.

En toe lees ek vandag raak dat dit vir haar moeilik was om die rol te speel.

Dat sy gehuil het terwyl sy kruip.

Omdat daar wel mense is waarmee dit gebeur.

En dat hulle nie keuses het nie, nie uit die net kan kom nie.

Volgens Jana Kruger, wat Stian se vrou in Afgrond speel, gaan lê sy na so ‘n rol in ‘n bad met Engelse sout. Om haar liggaam te reinig. En die raad het ek al by ‘n blogvriendin – Virgo C – gekry. Om in ‘n bad met Engelse sout te lē as die simptome van COVID erg is. As ek reg is, is dit om suurstof in die selle te kry, maar ek kn nou baie verkeerd wees. Ek sal haar weer moet vra.

Ek weet net ek sal maar van Stian moet hou hierna. Dit is net ‘n rol wat hy speel. Dit is nie die ware Stian nie.

Die ware Stian Bam het liefde in die arms van ‘n man gevind. Wat dit makliker maak om te glo dat hy nie vrouens seksueel sal wil misbruik nie. Hy speel die rol net so oortuigend dat ek hierna gaan sukkel om van hom te hou.

Ek weet net dat ek nie ‘n altrise sal kan wees nie. Ek sal nie so kruip nie en as ek absoluut moet, sal die karakter teenoor my baie, baie jammer wees.

Ek sal beslis slaan waar dit baie, baie seer maak.

Skrywer:

Navorser, oud-onderwyseres en -dosent. Ma van twee, skoonma van twee, ouma van vier en ek het 'n manlief wat al bykans 40 jaar die pad saam met my stap. Ek skryf oor die dinge na aan my hart.

22 gedagtes oor “Dit waardeur akteurs en aktrises moet gaan …

     1. Dit is nog erger, maar wie wantrou die pa van haar kinders met hulle kind? Die belangrikste is seker om ‘n goeie verhouding met jou dogter te bou. Dat sy weet sy kan vir jou kom vertel.

      Like

 1. Ek wou dit nie sê nie…dra al n hele paar weke aan die las. Net so hier en daar weet iemand. Maar ek is midde in n so situasie….en glo my, dis die moeilikste ding om te verwerk en te glo en te aanvaar. Daar is 100e vrae wat daagliks deur my kop gaan, dit absorb my menswees, my optrede, my gesondheid…..ek huil my nagte om. Dis die slegste pelk om te wees. En nee,ek is nie die slagoffer nie.Maar ek is so betrek. Die regte woord om te gebruik is …it permeate my whole being….en ek haat dit.

  Liked by 1 person

  1. Woordnoot, ek kan my nie indink waardeur jy gaan deur daarvan te weet nie. Dit is vir my skrikwekkend om dit net in ‘n fliek te sien – totaal geheel en al nie die regte lewe van die akteurs nie – ek kan my nie indink hoe ek dit sal hanteer nie. Ek weet net dat ek dit nie sal kan doen nie, dat ek sal praat en selfs polisie toe gaan as dit moet. Ek is so jammer dat jy daardeur betrek word. Pas jouself mooi op. En raai die slagoffer aan om dit tot so ver sy kan te vat om uit die situasie te kom.

   Like

   1. Waardeer jou concern….sal eendag dalk oor als kan skryf. Vir nou n dit net sukkel om elke dag emosioneel te oorleef..op die stadium is al my rotse onder my uitgepluk..m

    Liked by 1 person

Laat 'n boodskap

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out /  Verander )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out /  Verander )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out /  Verander )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.